Definitie van cantilever racks

Een cantilever rack (ook wel draagarmstelling genoemd) is een opslagsysteem dat bestaat uit verticale kolommen, horizontale armen en een stevige basis. Dit type rack is ontworpen om lange en zware lasten op te slaan, zoals buizen, balken, hout en staalplaten. De vrijdragende armen zijn aan de verticale kolommen bevestigd en steken uit om de lasten te ondersteunen zonder tussenliggende steunen, waardoor de toegang tot de opgeslagen materialen eenvoudig en ongehinderd is.

Voordelen van cantilever racking

 1. Flexibiliteit: Cantilever racking biedt een grote flexibiliteit bij het opslaan van verschillende soorten materialen met verschillende vormen, maten en gewichten.
 2. Ruimtebesparing: Door het ontbreken van voorste palen, bieden cantilever racks een uitstekend ruimtegebruik en maximaliseren ze de opslagcapaciteit van uw magazijn.
 3. Eenvoudige toegang: De open structuur van cantilever racking zorgt voor een snelle en gemakkelijke toegang tot de opgeslagen goederen, wat de efficiëntie van uw magazijn verhoogt.
 4. Duurzaamheid: Cantilever racks zijn gemaakt van robuuste materialen en zijn bestand tegen zware belastingen, wat resulteert in een lange levensduur.

Nadelen van pallet racking

 1. Beperkingen in opslag: Cantilever racking is voornamelijk geschikt voor de opslag van lange en zware items. Het opslaan van kleinere en lichtere items is mogelijk minder efficiënt.
 2. Initiële investering: De initiële kosten van het installeren van cantilever racks kunnen hoger zijn dan andere opslagsystemen.

Ontwerpen van cantilever racking in het magazijn

Bij het ontwerpen van een cantilever rack in uw magazijn, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden:

 1. Afmetingen: Zorg ervoor dat u de juiste afmetingen van uw magazijnruimte, de goederen die u wilt opslaan en de vereiste opslagcapaciteit kent.
 2. Laadcapaciteit: Bepaal de maximale gewichten van de materialen die u op het rack wilt opslaan, en kies een cantilever rack dat deze gewichten aankan.
 3. Arm- en kolomafstand: Bepaal de optimale afstand tussen de armen en kolommen op basis van de grootte en vorm van de opgeslagen materialen.
 4. Aanpassingsvermogen: Kies een cantilever rack met verstelbare armen om de flexibiliteit te behouden en veranderende opslagbehoeften aan te kunnen.
 5. Veiligheid: Zorg voor voldoende veiligheidsmaatregelen, zoals rackbeschermers en correcte verankering van het rack aan de vloer.

Waarom Vogelsang Magazijntechniek cantilever racking?

Vogelsang Magazijntechniek is een betrouwbare partner voor uw magazijnoplossingen, ook voor cantilever racks. Hier zijn enkele redenen om voor Vogelsang te kiezen:

 1. Ervaring en expertise: Met jarenlange ervaring in magazijnoplossingen heeft Vogelsang Magazijntechniek de kennis en expertise om u te helpen bij het ontwerpen en implementeren van een efficiënt cantilever racking systeem.
 2. Kwaliteit en duurzaamheid: Vogelsang biedt hoogwaardige cantilever racks die zijn ontworpen om lang mee te gaan, en die voldoen aan de strenge industriële normen en eisen.
 3. Maatwerk: Bij Vogelsang begrijpen ze dat elk magazijn uniek is. Daarom bieden ze op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften en vereisten te voldoen.
 4. Uitstekende klantenservice: Vogelsang staat bekend om hun toegewijde klantenservice en ondersteuning, zowel tijdens als na de installatie van uw cantilever racks.

 

Cantilever racks zijn een uitstekende keuze voor magazijnen die behoefte hebben aan een flexibele, ruimtebesparende en efficiënte opslagoplossing voor lange en zware materialen. Door te kiezen voor Vogelsang Magazijntechniek, kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare partner heeft voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van uw cantilever racking. Neem vandaag nog contact op met Vogelsang en ontdek hoe zij u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw magazijnruimte.