Definitie van cantilever racks

Drive-in racks (oftewel inrijstellingen) zijn opslagsystemen die speciaal zijn ontworpen voor het opslaan van grote hoeveelheden pallets of producten met een hoog volume. Deze rekken maken optimaal gebruik van de beschikbare magazijnruimte door het creëren van diepe opslaglanen waar heftrucks in kunnen rijden om de pallets te plaatsen of op te halen. Dit systeem is met name geschikt voor magazijnen met beperkte vloeroppervlakte en een lage productrotatie.

Voordelen van drive-in racking

 1. Hoge opslagdichtheid: Drive-in racks bieden een uitstekende opslagdichtheid, waardoor u meer pallets kunt opslaan in een beperkte ruimte.
 2. Kostenbesparing: Door het maximaliseren van de opslagcapaciteit met drive-in racks, kunt u de kosten van extra magazijnruimte verminderen.
 3. Geschikt voor grote hoeveelheden: Drive-in racks zijn perfect voor het opslaan van grote hoeveelheden van hetzelfde product, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven met beperkte SKU's (Stock Keeping Units).
 4. Minder gangpaden: Drive-in racks verminderen het aantal gangpaden in uw magazijn, waardoor u meer ruimte kunt benutten voor opslag.

Nadelen van drive-in racks

 1. Beperkte toegankelijkheid: Drive-in racks werken volgens het LIFO-principe (Last In, First Out), wat betekent dat de toegankelijkheid van individuele pallets beperkt is.
 2. Potentiële schade: Aangezien heftrucks in de opslaglanen moeten rijden, is er een verhoogd risico op schade aan de rekken of producten.

Ontwerpen van drive-in racks in het magazijn

Bij het plannen van een drive-in rack in uw magazijn, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:

 

 1. Afmetingen: Bepaal de beschikbare magazijnruimte, de afmetingen van de pallets en de vereiste opslagcapaciteit.
 2. Gangpadbreedte: Zorg voor voldoende ruimte in de opslaglanen voor het veilig manoeuvreren van heftrucks.
 3. Productrotatie: Drive-in racks zijn het meest geschikt voor producten met een lage rotatie; houd hiermee rekening bij het plannen van uw opslagsysteem.
 4. Laadcapaciteit: Bepaal de maximale gewichten van de pallets die u wilt opslaan en zorg ervoor dat het drive-in rack deze gewichten aankan.
 5. Veiligheid: Implementeer passende veiligheidsmaatregelen, zoals rekbeschermers en duidelijke zichtlijnen voor heftruckchauffeurs, om het risico op ongelukken en schade te minimaliseren.

Waarom Vogelsang Magazijntechniek cantilever racking?

Vogelsang Magazijntechniek is een betrouwbare partner voor uw magazijnoplossingen, inclusief drive-in racks. Hier zijn enkele redenen om voor Vogelsang te kiezen:

 

 1. Ervaring en expertise: Met jarenlange ervaring in magazijnoplossingen heeft Vogelsang Magazijntechniek de kennis en expertise om u te helpen bij het ontwerpen en implementeren van een efficiënt drive-in rack systeem.
 2. Kwaliteit en duurzaamheid: Vogelsang biedt hoogwaardige drive-in racks die zijn ontworpen om lang mee te gaan en te voldoen aan de strenge industriële normen en eisen.
 3. Maatwerk: Bij Vogelsang begrijpen ze dat elk magazijn uniek is. Daarom bieden ze op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften en vereisten te voldoen.
 4. Uitstekende klantenservice: Vogelsang staat bekend om hun toegewijde klantenservice en ondersteuning, zowel tijdens als na de installatie van uw drive-in racks.

 

Drive-in racks zijn een uitstekende keuze voor magazijnen die behoefte hebben aan een hoge opslagdichtheid en efficiënte opslagoplossing voor grote hoeveelheden van hetzelfde product. Door te kiezen voor Vogelsang Magazijntechniek, kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare partner heeft voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van uw drive-in racks. Neem vandaag nog contact op met Vogelsang en ontdek hoe zij u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw magazijnruimte.